Min egenskapade härliga pastagratäng – PROVA -SNÄLLA!
4 dl pasta
500 gr Kycklingfärs
1½ tsk salt
svartpeppar
rapsolja
20 cm purjolök
1 röd paprika
1 Schalottenlök
4 klyftor vitlök
1 pkt, 5oo g, passerade tomater
1 påse, 65 g färsk spenat
Zest från 1 citron
Ett par nypor chiliflakes
4 msk Ricotta
1 dl grädde eller vatten
ev lite kycklingfond
Riven mozarella (färdig Ica Basic)
Börja med att koka pastan ca 1-2 min kortare än vad som står på paketet. ( den skall ju in i ugnen sen )
Bryn kycklingfärsen i rapsolja och krydda med salt o peppar. Lägg över i en gryta.
Strimla purjolök, skär paprika i mindre bitar och hacka schalottenlök och vitlök. Bryn grönsakerna och häll över i grytan med kycklingen.
Tillsätt spenat, chiliflakes, citronzest, passerade tomater och koka upp.
Låt puttra i 30 min och smaka av. Ev. fyll på med mer vitlök .
Tillsätt nu Ricotta och ev grädde eller vatten. Smaka av. Häll ev i 1 msk kycklingfond.
Puttra ytterligare 15 min.
Blanda ner pastan i grytan och rör om . Häll över alltsammans i en gratängform och strö över rikligt med riven mozarella.
Gratinera i 225 gr ca 15 min.
Nu är det dags att njuta av denna underbara gratäng – och servera en härlig Italienare till.
/2015 / Helena J