PÃ¥ hösten blir man ju alltid sugen pÃ¥ en härlig soppa! Jag kollade igenom kylskÃ¥pet en kväll efter jobbet och ”voila” sÃ¥ här blev den. Supergod – jag lovar!

Potatis o Purjolökssoppa (3)Potatis o Purjolökssoppa (2)

Ingredienser 4 port:

6 st fast potatis
20 cm purjolök
1 broccoli
1 bananchalottenlök
2 msk kycklingfond
1 tsk salt
1 tsk Sambal Oelek
2 tsk mild Ajvar
lite svartpeppar
1 l vatten

Baugette i skivor + ost + paprikapulver

Så här:
Skala och tärna potatisen, strimla purjolöken och dela broccolin i mindre bitar. Ta även med stocken i mindre bitar. Hacka chalottenlöken. Lägg allt i en gryta eller kastrull,
Tillsätt alla kryddor, fond och vatten.
Koka i ca 30 min. Smaka av.
Om soppan är lite för starkt går det fint att strö på en nypa rörsocker.
Ta grytan från plattan och mixa ihop soppan med en mixerstav. Låt soppan vila tills brödet är gratinerat.

Skär baugetten i skivor det bör vara minst 2 bitar per person – lägg pÃ¥ en ostskiva och strö pÃ¥ lite paprikapulver.
Gratinera i ugn 225 grader i ca 5-8 min.

Nu är det dags att äta! Servera gärna med ett glas mustigt Governo eller kallt mineralvatten.

Smaklig måltid!

Helena
2015-12-03