Ingredienser/portion

Vuxen efterrÀtt (2)

  • 1 st Ă€ggula
  • 1 msk socker
  • Âœ dl grĂ€dde
  • 1 tsk florsocker
  • 1 tsk nescafĂ©
  • 1 tsk kakao
  • 1Âœ msk konjak, whiskey eller mörk rom

Tillagning

  • SĂ€ra Ă€ggulan frĂ„n vitan
  • Koka Ă€ggskalen
  • Vispa ihop Ă€ggulor och socker
  • Vispa grĂ€dden och hĂ€ll ner i Ă€ggblandningen, rör om
  • HĂ€ll upp blandningen i ett kupat dessertglas
  • StĂ€ll in desserten i frysen
  • Flytta blandningen till kylskĂ„p ca Âœ timme före servering
  • Precis för servering, lĂ€gg florsocker, nescafĂ© och kakao i smĂ„ öar pĂ„ desserten
  • HĂ€ll spriten i Ă€ggskalet och placera det pĂ„ blandningen
  • Servera
  • GĂ€sterna hĂ€ller sjĂ€lva spriten över desserten och rör ihop allt

Vuxen efterrÀtt (1)

Lycka till

CLX-3180_20150217_17532301