Bookmaker för två
2 biffar ca 150 – 200 gr gärna innanlår
salt och svartpeppar
1 dl majonäs
2 msk skånsk grov senap
2 tsk Dijonsenap
2 äggulor
10 cm pepparrot
Krispsallad
2 skivor vitt surdegsbröd
Gör så här:
Blanda majonäs + båda senapssorterna – ställ åt sidan
Skala och riv pepparroten
Separera två äggulor
Stek biffarna på hög värme i olja. När biffarna fått fin färg tillsätt en rejäl klick smör och stek ytterligare någon minut.
Ta biffarna ur pannan och låt dom vila en liten stund på en skärbräda.
Stek brödskivorna i smör ( låt smöret bli ordentligt brynt innan ) så dom blir gyllene och frasiga på bägge sidor.
Stryk senapsmajonäs på brödet.
Lägg på salladsblad.
Skiva upp biffarna och lägg på varje brödskiva.
Bygg sedan ett ”fågelbo” av riven pepparrot och toppa med äggulan.