2 portioner.
8-10 potatis
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 klick smör
1 biff ca 200 gr eller två mindre á 100gr
4 skivor rimmat fläsk
2 små högrevskorvar
2 små gula lökar
Ca 150 gr kantareller eller motsvarande champinjoner
1 msk kalvfond
1 dl rödvin
Lite vatten
Färsk timjan
Smör att steka i.
Gör så här:
Bryn svamp, lök i ringar, fläsket i tärningar och korven snyggt snittad var för sej och värmhåll
Koka potatis i mindre bitar tills de är mjuka.
Häll i smör, mjölk och grädde lite i taget och vispa moset. Det får inte blir löst.
Salta och peppra.
Stek biffen ca 2-3 min på varje sida. Lägg in i folie och låt vila. Vispar ur stekpannan med kalvfond, rödvin och lite vatten. Tillsätt en nypa socker om skyn blir för syrlig.
Ta fram två portionsformar, lägg upp potatismos och lägg på biff, fläsktärningar lök och svamp. Lägg korven intill.
Häll över rödvinssky och toppa med färsk timjan.