Tomatbruschetta by Jacobsen
Inget är godare och enklare  att svänga ihop en torsdagskväll när man börjar få lite helgfeeling och är sugen på nåt gott som passar till ett glas rött som man ju egentligen är lite sugen på från början 🙂
Köp hem ett riktigt mustigt surdegsbröd – t ex en rÃ¥glevain.
Skiva upp en eller två skivor per pers beroende på vilken svältnivå som uppmätts.
Normalt klarar man sej på en skiva per capita.
Välj gärna kvisttomater och små Romantika och- eller körbärstomater. Blandningen är god.
Beräkna ca 2 normalstora tomater per brödskiva.
Riv en Buffelmozarella
Plocka en halv kruka basilika
Skala en vitlöksklyfta och skär en liten bit av toppen.
Sätt ugnen på ca 230 gr och rosta brödskivorna på galler i ca 5-6  min.
När brödet är klart – dra/raspa  vitlöksklyftan över den varma brödskivan sÃ¥ vitlökssaften stryks ut pÃ¥ brödskivan
Lägg pÃ¥ ett ”berg” av tomathack
Fördela den rivna mozarellan på tomathacket.
Toppa med färsk basilika
Salta och peppra
Ringla över olivolja  – KLART!
Nu behöver jag väl inte påminna om att servera Bruschettan med ett glas gott RÖTT.
Trevlig helg!!