Älgskav i ölsås
(4 portioner)
Ingridienser
250 gr djupfryst tunnt skuret älgkött (älgskav)
1-2 msk smör eller margarin
salt, peppar
2 dl mörkt öl
1 1/2 dl creme fraice
1 dl färska tranbär eller lingon det går också bra med rårörd lingonsylt.
Arrowrotmjöl
Tillagning
Bryn det djupfrysta köttet i omgångar i ej för het stekpanna.
Lägg över köttet i en serveringsgryta eller traktörpanna.
Toka ur pannan mellan stekomgångarna.
Salta och peppra något.
Häll ölet i grytan och koka upp, bräsera köttet på svag värme.
Rör i creme fraice och bär (alt. sylt)
Koka ytterligare i några minuter, tycker man att såsen är tunn kan man reda av den med lite mjöl utskakat i lite kallt vatten.
Bjud älgskav med kokt ris, stekt potatis eller potatismos och gärna
rivna grönsaker eller sallad till.
 Kanske lättare att laga rätten hemma i köket