4 portioner

400 gr kycklingfilé eller lÄrfilé.
1 stor portabellosvamp eller 2 medelstora
15 smÄ tomater i blandade fÀrger, skÄllade och hela.
œ paket bacon, ca 70 gr
3 smÄ gula lökar eller tvÄ lite större
1 Chorizokorv
2 stora vitlöksklyftor eller 3 mindre
2 krm Sambal Oelek
2 dl GrÀdde
1,5 msk kycklingfond konc.
1,5 dl vitt vin
1-2 krm chiliflakes
1 dl vatten
Olivolja till stekning

Skiva löken i smala klyftor och krossa och hacka vitlöken. LÄt löken bli mjuk i olivoljan i en gryta utan att bli brÀnd. TillsÀtt chiliflakes och Sambal som fÄr bryna med en liten stund.
TÀrna svampen och klipp bacon i smÄ bitar, tÀrna chorizon.  LÀgg ner i grytan och lÄt bryna med. TillsÀtt kycklingfond, vatten och 1 dl grÀdde och en skvÀtt av vinet. LÄt puttra i ca 30 min.
Under tiden skÀr kycklingen i bitar och bryn i olivolja, salta och peppra.
HÀll i resten av vinet, grÀdden och kycklingen. Puttra ytterligare i ca 15 min.
Smaka av och red med lite majzena för lite tjockare sÄs.
Serveras med kokt potatis eller pasta Strozzapreti om man föredrar det.